7 detinguts en l’operatiu policial conjunt contra les ocupacions il•legals a Mataró

L'operació que han portat a terme Mossos d’Esquadra, Policia Local i Policia Nacional contra immobles ocupats il•legalment a la ciutat de Mataró ha acabat aquest dimecres a la tarda amb 16 persones identificades. D’aquestes, dues han estat detingudes i, 8 persones immigrants, han estat traslladades per la Policia Nacional per comprovar la seva situació i, finalment, 5 han quedat detingudes. Dels altres 2 detinguts, un tenia requeriments pendents amb la justícia i l’altre ha estat detingut acusat d’un delicte contra la salut pública.

L’operatiu ha actuat en tres immobles ocupats: L’edifici ocupat del carrer Sant Simó, situat al número 9-11 i que es troba ocupat des de fa mesos i ha estat font de conflictes. Tot seguit, els cossos policials també han actuat  al carrer de Cuba, a la cantonada amb el carrer Castaños, en un altre edifici ocupat que havia generat nombroses queixes veïnals durant les últimes setmanes. La tercera actuació s’hauria portat a terme al Carrer Guifré.

Recordem que aquesta operació podria estar relacionada amb el creixent nombre d'ocupacions conflictives que hi ha a la ciutat, que recentment han estat denunciades tant per la ciutadania com pel mateix Ajuntament. Aquest, de fet, ha demanat de forma reiterada suport, tant a la Generalitat com al Govern espanyol, per combatre aquestes ocupacions i la inseguretat que se'n deriva.

Informa: O.Debat/ A.Gual