175 denúncies a Mataró en la primera setmana d'estat d'alarma

Durant la primera setmana de confinament, la Policia Local de Mataró ha interposat fins a 175 denúncies per circular per la via pública sense motiu autoritzat. Dissabte passat el president espanyol, Pedro Sánchez, decretava l’estat d’alarma imposant una sèrie de mesures per  evitar que la gent sortís de casa, sense un fet justificable. Des d’aleshores, a Mataró, 1.509 persones han estat identificades, també han estat identificats 1.341 vehicles, i de tots aquests s’han interposat 175 denúncies per no respectar les limitacions de moviment. Ahir divendres van ser 33 les persones denunciades per incomplir amb alguna d’aquestes limitacions. 3 per estar reunits en espais tancats, 23 per deambular per la via pública sense motiu autoritzat  i 7 per circular amb el vehicle per la via pública sense motiu autoritat. Només ahir van ser 197 les persones i 290 els vehicles identificats.

L’Ajuntament de Mataró ha explicat que un dels principals problemes que estan tenint aquests dies és per fer arribar el missatge de la importància del confinament a la població immigrada.

En aquest sentit, ahir al vespre,, diversos agents de la Policia Municipal de Mataró van realitzar un dispositiu de control de pas sobre les persones. Una acció realitzada a la zona de la Plaça Illa Cristina, del barri de Cerdanyola, però que durant aquests dies es repeteix en diversos zones de la ciutat. (Imatges https://twitter.com/i/status/1241303860062420992) “Tenim la sensació que al tractar-se d’una situació inaudit, la gent no acaba de fer-se al càrrec del que està passant. Malgrat i ha persones que s’han confinat i aïllat, encara hi ha moltes persones, més de les que ens agradaria, que no està respectant el decret de l’estat d’alarma” afirmava ahir el sotsinspector Moyano. De fet el propi Moyano explica que, "malgrat que és impossible no estar assabentat del que succeeix, hi ha persones que no són conscients de les obligacions que tenen durant l’estat d’alarma, ni del que suposa incomplir aquesta normativa, de fet estem denunciant moltes persones que mentre les multem no són conscients que els hi arribarà una notificació de sanció de 600 €".

Entre les infraccions que destaca el cos policial mataroní durant aquests primers dies hi ha la de caminar pel carrer sense un fet que o justifiqui, anar dues persones juntes a comprar, desplaçar-se amb més d’un ocupant al vehicle. En aquest sentit, l’Ajuntament va decidir ahir limitar l’horari de les botigues d’alimentació, ja que alguns establiments tenien obert fins més tard de manera injustificada.

Ahir al vespre, diversos agents de la Policia Municipal també van voler fer el seu particular homenatge als sanitaris que aquests dies estan treballant a l’Hospital de Mataró. Ho van fer davant del centre hospitalari amb les llums de les sirenes enceses i aplaudiments, acompanyats per les persones que en aquells moments es trobaven a la zona. Així ho publicava a les Xarxes Socials l’Ajuntament de Mataró https://twitter.com/i/status/1241104949192384513

Informa: JM.Spà /J.Monfort / P.Bertran