10.000 donacions en 7 dies, l'objectiu del Banc de Sang i Teixits

Donar sang sempre és important, i més, després de vacances o festes. És en aquesta època de l'any quan es fa més evident la manca de provisions de sang, que ara mateix està sota mínims. Per aquest motiu el Banc de Sang i Teixits ha engegat una campanya des d'avui fins al 17 de gener amb l'objectiu d'aconseguir, amb 7 dies, 10.000 donacions. En aquests moments hi ha en nevera menys de 6.000 bosses de sang, quan l'estoc ideal és d'entre 9.000 i 10.000. I és que cada dia es gasten a Catalunya 1.000 bosses de sang.

Sílvia Delgado, responsable del Banc de Sang i Teixits del Maresme, ha volgut remarcar que els malalts i les operacions no hi entenen de vacances. De fet, per aquestes dates és quan augmenten més els accidents i, per tant, es necessiten encara més donacions. L'ús de la sang és molt divers, des de transfusions per accidents o malalts crònics fins a operacions de tota mena com per exemple els trasplantaments.

Per difondre la importància de les donacions i conscienciar la ciutadania aquests 2020 el Banc de Sang i Teixits ha promogut una cançó amb col•laboració del cantant català de trap Lildami on s'explica l'experiència del germà del cantant, qui va necessitar sang i un trasplantament de moll d'os.

Una altra de les novetats d'aquest 2020 és la creació d'una línia de Whatsapp del Banc de Sang i Teixits, la primera que la Generalitat de Catalunya com a organisme oficial posa en marxa, des d'on s'atendran dubtes i consultes.

 

Informa: J.Peñaranda