11 detinguts a Catalunya en una operació policial simultània que ha esquitxat Mataró

La Guardia Civil i els Mossos d’Esquadra han registrat aquest matí un habitatge situat al número 61 del carrer Burriac de Mataró, en el marc d’una operació conjunta contra una organització vinculada al tràfic il·legal de persones. Així ho han confirmat els dos cossos policials a Mataró Audiovisual, que afirmen que l’operatiu s’ha fet de forma simultània a diverses localitats catalanes de les províncies de Barcelona, Tarragona i Lleida, tot i que l’epicentre de la trama es concentra a la zona del Pirineu de Lleida. L’operació ha deixat, a hores d’ara, 11 detinguts d’arreu del territori segons Mossos d’Esquadra. També s'han fet actuacions en d'altres països europeus.

En el cas de Mataró, a part de decomissar material del pis, la Guardia Civil s’ha emportat dos homes, almenys un en qualitat de detingut.

L’escorcoll, segons veïns de la zona, s’ha produït en un pis de la quarta planta on hi viu una família amb tres fills menors d’edat. El pare de la família seria una de les dues persones que s’ha emportat la Guardia Civil. Segons els veïns, no es tractaria d’una família conflictiva. Sí que expliquen que les dues últimes setmanes sí que havien notat molt moviment de persones al pis.

Diversos veïns expliquen que l’operatiu ha començat entre les 9 i 2/4 de 10 del matí. Algunes persones han vist agents policials entrant a l’edifici amb una de les dues persones que s’ha emportat més tard. 

Informa: S.Ruiz / L.Sanmiquel