“L’augment de la subvenció pel salari mínim és positiu però insuficient”

Fundació El Maresme

La Fundació Maresme celebra que el Govern de l'Estat hagi aprovat augmentar la subvenció dels Centres Especials de Treball en un 5%, per tal de poder fer front a la pujada del salari mínim interprofessional. Tot i així, alerta que aquest increment encara no és suficient per afrontar el sobrecost que va representar a principis d'any la pujada del salari mínim interprofessional en un 22%. De fet, aquest important increment va obligar a alguns Centres Especials de Treball a abaixar la persiana, no a la Fundació Maresme, que ha aconseguit tirar endavant i seguir amb la seva activitat, amb la que ocupa a més de 200 persones amb discapacitat intel·lectual.

També la Generalitat ha mogut fitxa i ha anunciat que incrementarà els diners destinats als mòduls assistencials en un 2% de mitjana. Una iniciativa que posa fi a 10 anys de  tarifes congelades i que torna a emplaçar el sector a la taula de negociació.

En aquest sentit i per recuperar els 10 anys perduts caldria un augment del 16% en les tarifes, que correspondria a la pujada total de l'IPC en l'última dècada. Recordem que la Fundació Maresme va encapçala a principis d’any 2 mobilitzacions a Mataró per reclamar aquestes millores. Unes mobilitzacions que es van reproduir a diferents punts de Catalunya.

Informa: A.Gual