“IOT Maresme” converteix alumnes de quatre escoles en agents de canvi

Que els alumnes es converteixin en agents de canvi, és l’objectiu del projecte IOT Maresme que han impulsat les escoles d’El Pilar, El Turó, el GEM i Sant Jordi. Una iniciativa que acaba de presentar els seus resultats en una acte obert al Tecnocampus i en la que s’han desenvolupat propostes basades en dades obtingudes en temps real sobre contaminació, lluminositat o nivell de soroll, entre d’altres. L’alumnat ha hagut de llegir i interpretat la realitat del dia a dia del seu centre escolar i realitzar una comparativa a través d’una plataforma online per treure’n conclusions i propostes de millora als problemes detectats.

A través d’una plataforma virtual, anomenada IOT i que dona nom al projecte, és com els alumnes han treballat totes aquestes dades. Durant quatre setmanes es van col·locar uns sensors als centres escolars que van registrar les xifres perquè els alumnes poguessin interpretar-les. Un treball que des de les escoles consideren un exercici d’emprenedoria, estadística i matemàtiques, alhora.

La iniciativa que ha permès treballar a aquests dos centres de Mataró amb el de Premià de Mar i el de Vilassar de Dalt, ha estat impulsada per Smart Citizen i sorgida des del Fab Lab de Barcelona i l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya. També ha rebut la col·laboració del Tecnocampus i la Universitat Pompeu Fabra.

Informa: M.Gómez / C.Sánchez / P.Villà / G.Vila