“Fem Salut, gràcies per no fumar”, campanya per no fumar als CAP

Els Centres d’Atenció Primària de l’ICS de Mataró se sumen a la campanya “Fem Salut, gràcies per no fumar”. Una iniciativa que senyalitza els accessos als Centres d’Atenció Primària i aconsella no fumar en cap d’ells. Precisament, la Llei de mesures sanitàries enfront del tabaquisme prohibeix fumar en tots els espais, a l’aire lliure o coberts, compresos en el recinte d’un centre sanitari. Una legislació que va passar per alt la prohibició de fumar en els accessos. Una campanya destinada als usuaris dels CAPs que són fumadors però també als professionals de la salut, que molts d’ells continuen fumant en aquests accessos. Escoltem Cristina Galofré, infermera del CAP de Ronda Cerdanya. 

Totes les persones que tinguin la motivació per deixar de fumar poden demanar visita a la seva infermera de referència al seu CAP, que els farà un seguiment personalitzat perquè aconsegueixin el seu objectiu. Alguns pacients són derivats pel seu metge de capçalera, que considera que pateixen alguna patologia que és empitjorada pel consum de tabac.

La campanya “Fem Salut, gràcies per no fumar” posa rètols els accessos als centres sanitaris amb cartells adhesius verticals, que es situen a l’entrada del centre, i també es col•loca senyalització horitzontal per delimitar-ne l’espai.

Tags: