“Estem treballant per disposar de més presència policial al carrer”

El govern treballa per desplegar tots els efectius policials disponibles sobre el territori, tant de Policia Local com de Mossos d'Esquadra, i guanyar així presencia policial al carrer. Així ho ha explicat la regidora de seguretat pública Anna Villarreal, en una entrevista concedida a Mataró Audiovisual, en l'espai 'El Mirador'. Villarreal explica que la prevenció és la forma més efectiva de lluitar contra aquest repunt de fets delictius que afecta la ciutat, i que per fer una millor tasca de prevenció cal més presència policial que permeti dissuadir als delinqüents o intervenir en el moment que els fets s'estan produint els fets. La regidora també explica que aquest repunt era esperat després de les fases més restrictives de l'estat d'alarma.

La regidora també ha volgut desvincular aquest augment dels fets delinqüencials dels MENA, tot i que ha reconegut que en aquest col·lectiu hi ha grups molt actius. També ha lamentat que molts d'aquests delictes s'estan produint per persones i grups amb una alta reincidència i que ha afirmat no entendre com pot ser que aquests segueixin al carrer.

També es pronunciava sobre la problemàtica, aquest cap de setmana, a través d'un vídeo publicat al seu perfil de les xarxes socials, l'alcalde de la ciutat David Bote. En un missatge adreçat a la ciutadania, Bote explicava que Mataró no acceptarà que la major pressió policial a Barcelona repercuteixi negativament en la ciutat. Com a exemple posava les 16 detencions fetes a la capital catalana, que acumulava una de les persones recentment detingudes a Mataró per robatori. En el vídeo l'alcalde també anunciava mà dura davant el creixent nombre de fets delictius i demanava més efectius policials a la Generalitat per fer front a aquesta situació.

Recentment l'alcalde David Bote, la regidora de seguretat ciutadana, Anna Villarreal es van reunir el conseller d'Interior Miquel Buch i representats dels diferents cossos policials en una Junta Local de Seguretat que havia de servir per valorar la magnitud de la problemàtica i plantejar solucions. D'aquella reunió en sortia la confirmació que la Generalitat destinaria més efectius policials de forma puntual a la ciutat, però no s'aconseguia arrencar el compromís de poder disposar de més Mossos de forma permanent. 

Informa: A.Gual