“Del Coronavirus se’n surt”

Aquests dies podem començar a escoltar les primeres persones que són donades d’alta després de superar la malaltia del coronavirus i que volen parlar als mitjans de comunicació. No és fàcil. Han hagut de passar uns dies confinats, i de fet segueixen confinats a les seves cases sense poder tenir un contacte directa amb la seva família. Avui els hi acostem la veu d’un del centenar de pacients de l’Hospital de Mataró que han aconseguit vèncer el coronavirus.

L'Hermenegild Camats és un argentoní de 70 anys que ha estat ingressat una setmana a l'Hospital de Mataró, i té un missatge per la població; "Del coronavirus se'n surt."

Això és el que vol traslladar l'Hermenegild, que després de deixar enrere una pneumònia bilateral per coronavirus, vol girar la truita a la visió dels mitjans de comunicació i de l'opinió pública. De fet quan li preguntem sobre la seva experiència amb la malaltia el primer que té són bones paraules cap al personal sanitari que el va atendre, del primer a l'últim.

Però en una setmana va passar per diferents processos. De pensar que el coronavirus podria amb ell, a veure que de mica en mica li guanyava la partida.

Una de les coses que més li ha costat de gestionar ha estat les emocions contraposades, que per ell es defineixen molt bé en un sol dia, l'1 d'abril. Quan rep l'alta i abandona l'hospital entre aplaudiments del personal sanitari i torna a casa on encara està confinat i aïllat de la resta de la seva família.

El 15 d'abril la seva vida tornarà a començar. Tancat a l'habitació, amb vistes al mar i a Burriac, només desitja que els dies passin ràpidament per poder tornar tot aquest amor i estima que s'ha quedat dins seu.