“Aquest trasllat representa un trastorn per a tots els usuaris de la residència”

Els residents són els altres grans afectats del tancament de la Residència Mare Nostra. En total són 40, que aquests dies hauran de ser reubicats en altres centres propers. Una desena, es quedaran a Mataró i seran traslladats a la residència de la Gatassa, mentre que la resta aniran a una residència de Premià de Mar. Una situació, que s’ha gestionat des de la Generalitat un cop confirmat el tancament imminent del centre. Així se’ls va transmetre, el passat 29 de març als familiars dels residents. Un tancament, que com afirma Imma Silva, filla d’una de les afectades, els va deixar en xoc, tot i conèixer tots els passos que s’havien fet des del patronat de la Fundació per evitar aquesta situació.

Silva apunta que el canvi afectarà directament a la qualitat de vida de la seva mare, que haurà de ser traslladada a Premià, lluny de molts dels seus companys i fora del seu entorn de referència. En aquest sentit incideix en el trastorn que implicarà aquest tancament per tots els usuaris de la residencia i lamenta que les denúncies d’alguns veïns hagin arribat tant lluny.

El trasllat dels usuaris ja ha començat i a finals de mes, la residència mare nostra hauria d’haver baixat la persiana de forma definitiva. Silva apunta, que en el seu cas, per ara seguiran a Premià i demanaran un trasllat per la seva mare a la Generalitat, perquè pugui tornar a Mataró.

 

Informa: A.Gual