“És imprescindible que s’incrementi el finançament de l’Hospital de Mataró”

Posada en escena del front comú que han realitzat tots els grups polítics de l’ajuntament per reclamar que es millori el finançament i els recursos del Consorci Sanitari del Maresme

Fotografia: Mataró Audiovisual

L’alcalde de Mataró, David Bote, assegura que “és imprescindible que s’incrementi el finançament de l’Hospital de Mataró i que durant el 2021 recuperi la seva autonomia de gestió”. Ho va expressar ahir al migdia durant la posada en escena del front comú que han realitzat tots els grups polítics de l’ajuntament per reclamar que es millori el finançament i els recursos del Consorci Sanitari del Maresme i l’Hospital de Mataró arran duna Declaració Institucional presentada pel PSC. Aquesta millora del finançament passa, segons Bote, perquè el Departament de Salut reconegui l’activitat que es practica a l’Hospital o incrementi les tarifes dels serveis que ja es realitzen. Tal com també demana la Declaració Institucional aprovada dilluns per unanimitat, l’alcalde i vicepresident del Consorci Sanitari del Maresme també va instar a la Generalitat a presentar el calendari d’ampliació de l’Hospital de Mataró.

Segons l’auditoria econòmica del Consorci Sanitari del Maresme, l’any 2019 es va tancar amb unes pèrdues econòmiques acumulades de gairebé 62 milions d’euros i un fons de maniobra negatiu de prop de 18,7 milions d’euros. Uns números que segons la mateixa auditoria “és indicativa de la manca de recursos per al finançament de l’activitat”. L’auditoria, però, remarca que “la naturalesa de l’Entitat i la necessitat social dels serveis assistencials que presta per concert amb l’Administració garanteixen la seva continuïtat”.