‘Som Grocs, Pau’ celebra amb èxit la seva 1a festa solidària

Dissabte, el moviment ‘Som Grocs, Pau’ va celebrar la seva primera festa solidària en una Plaça Santa Anna plena a vessar. La festa va aconseguir recaptar 4.556€ per a la recerca de la síndrome nefròtica. Uns diners que es destinaran a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, el centre que tracta en Pau i altres nens que també pateixen aquesta malaltia minoritària.

Les activitats van engegar a la 5 de la tarda amb una cercavila de gegants des de la plaça de l'Ajuntament fins a la Plaça Santa Anna. Allà els esperaven pintacares, jocs gegants, animació infantil i la colla castellera dels Capgrossos de Mataró, que va aixecar un pilar de quatre on l’enxaneta portava una samarreta groga amb el logo del moviment. A les 7 de la tarda el cantautor mataroní Joan Lorente va presentar la cançó "Som Grocs Pau", entre altres temes del seu nou disc. Una cançó que es va estrenar a principis d'octubre i que s'ha convertit en tot un himne pel moviment.

Ferran Cano, pare d'en Pau, es va mostrar molt content i agraït per l'èxit de la festa i pel suport rebut des que van començar aquesta iniciativa, fa poc més d'un any. Cano va explicar que l'origen del moviment va començar amb la venda d'unes polseres de corda de muntanya de color groc a partir de les quals ja s'han pogut recaptar 21.500€. Uns diners que permetran, segons van explicar els professionals de l'Hospital de Sant Joan de Déu als pares d'en Pau, iniciar una investigació ben aviat.

Durant la tarda també es van poder aconseguir aquestes polseres, que ajudaran a seguir incrementant el finançament per la investigació d'aquesta malaltia. La festa va acabar amb una rifa solidària amb diferents productes que van aportar una seixantena de col·laboradors i patrocinadors com samarretes signades per jugadors de futbol, titelles, motxilles, vals per àpats, roba i massatges i, fins i tot, un capgròs.

L’acte va estar presentat pel locutor de Los 40 Adrià Ortega, conjuntament amb l’Albert Cocera i Laura Cera.

 

Informa: J.Peñaranda