‘MyRealFood’, una APP per saber quin tipus de menjar comprem

L'aplicació ‘MyRealFood’, que va néixer a principis d'octubre i que ja compta amb més de mig milió de descàrregues, ha estat desenvolupada parcialment per un mataroní. Antoni Mancha, advocat i apassionat de la nutrició, és cofundador d'aquesta aplicació que ha revolucionat el món de l'alimentació entre els joves i que pretén fomentar un estil de vida saludable.
L'aplicació escaneja el codi de barres de qualsevol producte i el classifica en real food, o menjar real, bon processat i ultra processat. El que anomenen real food són tots aquells aliments que no ha patit cap mena de processament com la fruita, el peix o la carn, els bons processats són aquells que inclouen algun ingredient necessari per a la seva conservació i els ultra processats són els que contenen farines i olis refinats i sucres i sals afegides.

Tot i que l'escàner és la part més coneguda de l'aplicació, també inclou un apartat de comunitat amb més de 5.000 receptes de cuina plantejades pels usuaris i supervisades per un equip de moderadors, i una base de dades de productes bons i ultra processats. Mancha explica que com a advocat va detectar que els consumidors estan defensats per diferents tipus de regulacions, però cap fa referència al dret a l'alimentació saludable. És per això que van crear l’aplicació amb la voluntat ajudar als consumidors en les seves decisions de compra.

Aquesta idea innovadora ja ha guanyat el tercer premi Explorer 2019, impulsat pel Banc Sabadell, que els permetrà viatjar a Silicon Valley, la meca de la tecnologia. Per altra banda, Mancha, ja va ser seleccionat per anar al Babson College de Boston per accelerar el procés de llançament del projecte. ‘MyRealFood’, que compta amb el suport i col•laboració del instagramer Carlos Ríos, té el repte d'internacionalitzar l'aplicació començant per Amèrica Llatina.

Informa: J.Peñaranda