‘La Peixateria’ celebra els 20 anys presentant el nou projecte amb MUSA

Acte de celebració 20 anys La Peixateria

El Centre de Solidaritat i Cooperació La Peixateria celebra els seus 20 anys d’història. Ho ha fet en un acte a Can Palauet aquest dijous en el que s’ha clos el projecte que va arrencar el 2013 i s’ha tancat el 2017 de millora de la qualitat de vida de les famílies més necessitades a Mèxic. Després de lluitar per l’alfabetització de la població de la zona de Las Margarites de Chiapas, a Mèxic, s’ha aconseguit la instal·lació de dipòsits de recollida d’aigua de la pluja. Des de la Fundació Grup Tercer Món de Mataró ja fa anys que col·laboren amb els projectes de MUSA, l’organització de “Mujeres Unidas Siempre por el Aprendizaje”. Van començar a treballar-hi després de vendre a través de la Botiga Solidària el cafè de Comerç Just d’aquesta zona i en van conèixer l’organtizació. 

El projecte que s’enceta ara és el de la formació dels joves. L’objectiu de MUSA és que siguin ells els promotors de projectes de salut i educació i que gràcies als oficis en els que puguin accedir, ajudin al desenvolupament de les comunitats.

La Fundació Grup Tercer Món fomenta el Comerç Just com a projecte de valors humans i mediambientals. Es basa principalment en promoure condicions laborals dignes, la igualtat entre l’home i la dona o el funcionament democràtic i participatiu.

Informa: M.Gómez