‘Cap estudiant sense Internet’, la campanya que vol facilitar als infants la connexió a la xarxa

El tercer trimestre escolar està en marxa i, de moment, les recomanacions, activitats o jocs que proposen les escoles es fan a través d’Internet. Per minimitzar aquesta bretxa digital entre les famílies més vulnerables, Mataró Sense Fils (MSF) ha impulsat la campanya ‘Cap estudiant sense internet’. L’objectiu de la iniciativa és que cap alumne no pugui seguir el curs perquè no disposi d’accés o connexió a la xarxa d’internet i per això han creat aquesta iniciativa amb la voluntat que perduri en el temps.

El projecte planteja tres opcions diferents per involucrar-se a la iniciativa. Què poden fer els ciutadans? Segurament la idea més senzilla potser és la de compartir amb els estudiants la connexió per cable o a través de wifi però també es pot fer a través de la creació d’una xarxa amb les dades dels dispositius mòbils. Les administracions també hi tenen un paper clau. De fet, des de Mataró Sense Fils les interpel·len directament i proposen als ajuntaments, però també a les operadores de telefonia mòbil i fibra òptica, que s’uneixin i treballin plegades o que instal·lin ‘hotspots indoor’ i ‘outdoor’. Uns aparells similars als ‘routers’ per accedir de forma controlada i segura a internet. Les opcions són moltes. 

Mataró Sense Fils és la secció local a la ciutat però també al Maresme de la Fundació Guifi.net, una entitat sense ànim de lucre que promou la creació de xarxes de telecomunicacions obertes, lliures i neutrals.

Informa: M.Gómez / L.Cera