‘Arrelem’: curs de Mataró Jove per formar-se en el sector agroecològic

Aquesta formació està distribuïda en una part teòrica que tindrà lloc a l’Espai Jove de Cerdanyola i una pràctica que aprofitarà la zona agrícola de les Cinc Sènies

Foto: Mataró Audiovisual

A partir del dia 1 de febrer i fins el 26 de març s’impartirà el curs ‘Arrelem’. Aquest projecte està adreçat a joves i aportarà coneixements del sector agroecològic a partir d’una formació teòrica i un altra de pràctica.

Tal com explica el regidor delegat de Joventut i Emancipació juvenil, Daniel Hurtado, aquest projecte atén la necessitat, d’una banda, de rebaixar l’atur juvenil que pateix la ciutat i, d’altra banda, de posar en valor i donar a conèixer un eix estratègic de la ciutat com es la zona agrícola de les Cinc Sènies, on s’hi realitzarà la part pràctica. Tot i que inicialment el curs està pensat per joves que es trobin en extrema vulnerabilitat i amb un baix nivell socioeducatiu, el regidor Daniel Hurtado no tanca les portes a tot el col·lectiu juvenil de la ciutat que tingui entre 18 i 25 anys. Al final es busca afavorir l’emancipació juvenil.

Pel que fa al contingut del projecte ‘Arrelem’, estarà format per 120 hores lectives distribuïdes en dos blocs: un teòric on s’impartiran competències bàsiques i formació específica agroecològica a l’Espai Jove de Cerdanyola i un pràctic que tindrà lloc a l’hort de les Cinc Sènies.

Per aquells interessats en el curs, es poden apuntar a través de 4 canals: de manera virtual a través del formulari habilitat per l’Ajuntament, de manera presencial a l'Oficina Jove del Maresme – Sidral demanant cita prèvia o enviant un correu a maresme@oficinajove.cat.

Informa: L.Sanmiquel