Òmnium Maresme condemna els escorcolls de Barcelona

En resposta a l’escorcoll policial que ha tingut lloc a la Seu d’Òmnium Cultural a Barcelona per part de la Guàrdia Civil, Òmnium Maresme ho ha condemnat a una compareixença pública a la Plaça de Santa Anna, justament davant de la instal·lació “Un poble empresonat”. Així, Carles Estapé, president de l’entitat comarcal, s'ha dirigit als ciutadans condemnant el que consideren que és una vulneració de drets.

La Guàrdia Civil hauria entrat a la seu d’Òmnium buscant connexions econòmiques referent a la campanya de l’1 d’octubre, fet que tant el vicepresident nacional, Marcel Mauri, com el president local, Carles Estapé han desmentit. Estapé, de fet, ha assegurat que aquests actes volen criminalitzar l’entitat i el que aquesta representa i ha afegit que no trobaran cap indici de malversació pública dins d’Òmnium, perquè -asseguren- que l’entitat es finança amb les quotes del seus socis.

Prop d’una vuitantena de persones s'han aplegat a escoltar Carles Estapé, aprofitant que els actes artístics i culturals previstos per la performance “Un poble empresonat” seguien endavant abans i després de la compareixença.

Informa: M.Gómez / J.Peñaranda