Òmnium Cultural demana “esborrar del mapa” els símbols borbònics

Òmnium Cultural demana “esborrar del mapa” els símbols borbònics

Amb la voluntat d’esborrar els símbols borbònics dels municipis catalans, Òmnium Cultural ha iniciat una nova campanya contra, el que han anomenat “els poders de l’Estat” i, concretament, contra la violència policial de l’1 d’octubre.  Precisament dissabte passat va fer tres anys del discurs que va oferir el rei Felip VI després dels fets ocorreguts a Catalunya. Coincidint amb la data, l’entitat ha organitzat un acte sorpresa: ha instal·lat pantalles arreu del territori amb un vídeo en què asseguren que els països catalans volen ser lliures “d’injustícia, de violència, d’impunitat” d’una corona, diuen, “que ho encobreix tot”. Per aquest motiu demanen “esborrar-la del mapa”.

Aquesta és la segona part de la campanya que ja havia impulsat l’entitat i que rebia per nom “Corona Ciao”. La primera part de la campanya va ser titulada “Fem-la caure” i ara ha arribat “Esborrem-la”. L’acció a Mataró s’ha situat davant la capella de Sant Sebastià, a la confluència entre La Riera, el carrer de Barcelona, la Muralla de Sant Llorenç i la plaça de Santa Anna.

Òmnium Cultural explica haver denunciat la violència del primer d’octubre de 2017 a l’ONU i al Consell d’Europa i assegura que l’entitat es personarà com a acusació popular en la causa del Jutjat d’Instrucció 7 a Barcelona i en altres punts del territori.

Informa: M.Gómez / EAMStudio