1 any del servei de voluntariat contra el càncer a l’Hospital de Mataró

El servei de voluntariat de l’AECC, l’Associació Espanyola Contra el Càncer, celebra 1 any a l’Hospital de Mataró. El programa es va posar en marxa el mes de juliol del 2018 amb la voluntat d’acompanyar els pacients oncològics ingressats i donar suport als seus familiars. La feina dels voluntaris s’ha anat adaptant a la demanda real i actualment la seva tasca s’ha ampliat també oferint serveis de visita als pacients durant el seu tractament de quimioteràpia a l’Hospital de Dia i acompanyar-los puntualment en visites a consultes externes a l’hospital.

L’hospital de Mataró compta amb 18 voluntaris que realitzen la seva tasca un dia a la setmana durant un parell d’hores. Prèviament cada voluntari ha hagut de fer una formació per saber com actuar davant els malalts i com els poden ajudar. La rebuda per part dels pacients ha estat molt bona, durant aquest primer any hi ha hagut una evolució creixent de la demanda del servei de voluntariat, s’han realitzat més de 2.500 intervencions i s’han atès un total de 330 pacients.

Des de la coordinació de voluntariat del Consorci Sanitari del Maresme la voluntat és la d’ampliar el nombre de voluntaris per cobrir l’hospitalització de malalts oncològics i malalts pal·liatius.

Informa: J.Peñaranda