El CAAD alerta que sense voluntaris els gossos i gats no poden seguir la rutina diària

El Centre d’Atenció d’Animals Domèstics (CAAD) del Maresme alerta que els gossos i gats que tenen en aquests moments no poden seguir amb la rutina diària, especialment de passejos, però ni tant sols de les adopcions. Una tasca que fins ara portaven a terme persones voluntàriament. A causa de l’estat d’alarma els voluntaris del CAAD no poden accedir a les instal·lacions i, per tant, una de les úniques feines que poden fer és trobar els propietaris d’aquelles animals que s’han perdut abans que no hagin d’entrar a les instal·lacions. El director del CAAD Maresme, Jordi Caballero, demana major atenció als animals perquè no s’escapin de casa aquests dies i es puguin perdre. 

El centre es troba tancat des del dijous 12 de març. Caballero, que també és veterinari, explica que els gossos o gats no són transmissors del coronavirus i que no hi ha evidències científiques que determinin que els animals domèstics puguin desenvolupar la malaltia. 

Els animals noten el confinament de la població? Des del centre expliquen que els animals domèstics notaran aquests dies que estan més acompanyats o que surten menys al carrer. Tot i això, llencen un missatge a la població per no desatendre’ls i garantir el seu benestar.

Des del Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de la comarca expliquen que aquests darrers dies no han detectat un augment en el nombre d’abandonaments i lamenten així que, per altra banda, el ritme segueixi sent alt. 

Informa: M.Gómez