Sessió informativa per fomentar l’acolliment familiar

Després que el febrer de 2017, l’Ajuntament es comprometés, a través d’una Declaració Institucional, a fomentar l’acolliment familiar entre els veïns del municipi, ara aquest compromís es comença a concretar. En aquest sentit, aquest vespre, a les 7, a la Fundació Hospital es farà una primera sessió informativa per explicar què implica ser família d’acollida d’un dels menors que actualment es troba en un centre residencial i quins passos cal seguir. Un tema aquest, que es gestiona des de l’Institut Català de l’Acolliment i l’Adopció (ICAA), que és qui impulsa la sessió que es farà aquest vespre a Mataró.

L’objectiu que es trobar família d’acollida pels 100 infants de 0 a 6 anys que actualment viuen als centres residencials d’acció educativa. En base a la procedència d’aquests infants, el Govern va definir l’any passat 8 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona com a prioritaris, entre els quals hi ha Mataró. La resta són: Barcelona, Badalona, l’Hospitalet del Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Cornellà de Llobregat, Sant Boi del Llobregat i Sant Vicenç dels Horts.

Actualment a Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores que acullen més de 1.000 infants, tot i així hi ha un centenar de nens de 0 a 6 anys que segueixen vivint en centres, són grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional.

El 5 de juliol a es farà la segona trobada amb aquest objectiu a la Biblioteca Antoni Comas, i el 21 de novembre es farà a la Biblioteca Pompeu Fabra. Totes seran a les 19h. De la mateixa manera, a tots els equipaments municipals es podrà trobar informació sobre aquesta mesura de protecció a la infància.

 

Informa: A.Gual