Una quinzena de defuncions per COVID la darrera setmana a l'Hospital de Mataró

El centre hospitalari mataroní ha hagut de reforçar la UCI amb 8 llits provisionals més, dels quals només un està ocupat

L’Hospital de Mataró té avui 116 pacients ingressats per coronavirus. 19 d’ells es troben a la Unitat de Cures Intensives, a l’UCI, i 9 més a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. El centre hospitalari mataroní s’ha vist obligat a obrir 8 llits provisionals més d’UCI, dels quals, a hores d’ara, només n’hi ha un d’ocupat. Es tracta d’un reforç en els llits de cures intensives per atendre el creixent nombre de casos de COVID. L’increment d’aquest tipus de llits representa també la necessitat de més personal, que s’ha de traslladar des dels quiròfans. És per això que s’estan havent de desprogramar operacions quirúrgiques no urgents, en funció de les necessitats de l’UCI.

Pel que fa a defuncions, en els darrers 7 dies n’hi ha hagut un total de 15 al centre hospitalari mataroní a causa de la COVID-19.

Pel que fa a les dades generals que deixa la pandèmia a la ciutat, ara com ara el risc de rebrot segueix a la baixa i se situa a 744, amb dades corresponents del 31 d’octubre al 6 de novembre. També segueix baixant la velocitat de propagació del virus, a hores d’ara aquesta xifra és de 0,77. Recordem que per sota d’1, cada persona infectada en contagia a menys d’una altra.

En aquest mateix període, del 31 d’octubre al 6 de novembre, s’han fet més de 5.000 proves PCR, de les quals 474 han resultat casos positius de COVID-19.

Informa: C.Sánchez