Una afectada d'endometriosi promou un festival per donar a conèixer la malaltia

Anna Bassols organitza ENDOFEST a Premià de Dalt amb concerts de Judit Neddermann, Buhos i molts més. La recaptació es destina a la investigació d'aquesta malaltia ginecològica que afecta una de cada 10 dones

Anna Bassols, promotora del festival Endofest, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
Anna Bassols, promotora del festival Endofest, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

L'endometriosi és una malaltia ginecològica que afecta com a mínim una de cada deu dones durant la menstruació perquè l'endometri o teixit que recobreix l'úter creix i produeix quistos i nòduls.

ANNA BASSOLS, organitzadora Endofest.
Com a símptoma més comú és la dismenorrea, que és aquest fort dolor menstrual i el sagnat abundant. Hi ha símptomes que tenen moltes dones, però que jo no tinc, com dolor durant les relacions sexuals o quan s'ha d'anar al bany perquè pot afectar el recte i causar dolor. A nivell de fertilitat, entre un 30 i un 40% tenim dificultats en la recerca de la maternitat o bé inclús estar incapacitades. 

L'Anna Bassols és de Premià de Dalt i des que té la regla pateix endometriosi, tot i que no va ser diagnosticada fins fa 3 anys. Des de llavors ha volgut donar a conèixer la malaltia i buscar recursos perquè l'Hospital Clínic pugui avançar en la recerca de solucions per la malaltia. I així ha nascut el festival Endofest que porta figures com Judit Neddermann, Buhos i Tona Gafarot entre altres al Parc de Can Verboom a Premià de Dalt. 

ANNA BASSOLS, organitzadora Endofest
Vaig quedar molt al•lucinada de la desconeixença tant mèdica com social d'aquesta malaltia, jo mateixa desconeixia la seva existència, i per tant vaig pensar que no em podia quedar de braços creuats i trencar el silenci d'alguna manera. Si t'haig de ser sincera, mai m'hagués esperat que la idea que vaig tenir aquell bon o mal dia quan em vaig llevar acabaria sent el que sembla ser que hem parit entre tots i totes demà. L'espai és l'espai de Can Verboom a Premià de Dalt, que realment ès un indret idíl•lic per poder fer un festival com el de demà.

L'Anna compta amb la col•laboració de l'Ajuntament de Premià de Dalt, la promotora Kosmo Eventus i la Fundació Hospital Clínic. El festival, que s'ha programat aquest dissabte 30 d'abril, començarà a les 12 del migdia i s'allargarà fins a les dues de la matinada. També hi haurà zona de foodtucks i espai infantil. La recaptació es destinarà a la recerca de l'Hospital Clínic i les entrades es poden adquirir a la web del festival endofest.cat