Un nou hospital de dia i més quiròfans en els pròxims dos anys

L'Hospital de Mataró doblarà la capacitat de l'actual hospital de dia amb la creació d'un nou espai ubicat a la planta baixa del centre. També es faran dos quiròfans nous. L'ampliació del centre hospitalari s'espera desencallar abans d'acabar el 2025

Fotografia: tvmataró

L'obertura del nou hospital de dia el primer trimestre de 2023 serà un dels punts culminants de les diverses obres de millora que s'estan portant a terme actualment a l'Hospital de Mataró amb un pressupost de 10 milions d'euros. Aquest nou espai estarà adreçat exclusivament a pacients oncològics i hematològics i permetrà doblar el nombre de pacients que a hores d'ara s'atenen a l'actual hospital de dia polivalent. L'altre punt destacat de les obres que s'estan portant a terme, i que serà una realitat el 2024 és l'ampliació del nombre de quiròfans, que passaran dels actuals 9 a 11.

El Consorci Sanitari del Maresme també treballa en l'ampliació de l'Hospital de Mataró, que espera pugui desencallar-se abans del 2025. El pla està fet i la cessió dels terrenys es farà el pròxim mes de juny. Després caldrà que la Generalitat hi destini els 30 milions d'euros que fan falta per tirar-ho endavant. Aquest nou espai, que anirà ubicat en una part del solar que hi ha al davant del centre hospitalari i que en l'actualitat es fa servir com a zona d'aparcament, acollirà l'hospital d'atenció intermèdia adreçada a persones amb fragilitat o dependència. L'espai substituirà l'actual Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena, alhora que ampliarà el servei que allà s'hi ofereix amb pràcticament 160 llits més.

Aquesta ampliació hauria de representar una solució assistencial per tota la zona d'influència de l'Hospital de Mataró fins a l'any 2050. Des de la gerència del Consorci Sanitari del Maresme consideren aquest pas imprescindible, tenint en compte que s'espera que d'aquí a 25 anys la població major de 65 anys representarà un 34% del total.

 

Informa: A.Gual