Un festival per recaptar fons per la investigació de l'endometriosi

Premià de Dalt acull el 6 de maig el segon Endofest. Està organitzat per Anna Bassols, que pateix aquesta malaltia de 'menstruacions molt doloroses'. Actuaran Delafé y la Flores Azules, Ramon Mirabet i El Pot Petit. La recaptació anirà a l'Hospital Clínic

Anna Bassols, organitzadora del Festival Endofest, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
Anna Bassols, organitzadora del Festival Endofest, durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

L’Anna Bassols pateix endometriosi, una malaltia molt dolorosa que afecta les dones durant la menstruació. Per segon any organitza el festival Endofest amb l’objectiu de recaptar fons per a la investigació. Els beneficis del festival es destinaran a l’equip de recerca d’endometriosi de l’Hospital Clínic de Barcelona.

ANNA BASSOLS, organitzadora Endofest
La gran part de dones que patim endometriosi tenim dismenorrea, que és aquest dolor completament invalidant de regla, el dolor de menstruació totalment fort. Però, a part d’això, pot ser un dolor a l’anar a fer pipí, un dolor a l’anar al bany, un dolor durant i després de les relacions sexuals, una possible infertilitat, un dolor pèlvic, fatiga crònica...

El Festival Endofest tindrà lloc dissabte 6 de maig a la Plaça Espolsada de Premià de Dalt. Comptarà amb actuacions de Ramon Mirabet, El Pot Petit, Delafé y la Flores Azules, Núria Cortacans i Carla Sanz i els dj Ernest Codina i Marina. Anna Bassols organitza el festival amb la voluntat d’ajudar altres dones que pateixen una malaltia que sovint pot trigar fins a 8 anys a ser diagnosticada. Ho ha explicat a l’Entrevista de Mataró Ràdio.

ANNA BASSOLS
La mitja són 8 anys per tot el que hem anat parlant al llarg de l’entrevista. D’entrada, per la pròpia pacient, que potser triga molt en demanar ajuda perquè hi ha una normalització social i mèdica. Després, perquè fins ara, quan ho hem dit als metges no tots ens han entès. I molts ens han dit, doncs pren un antiinflamatori i cap a casa. 

La primera edició del festival, celebrada l’any passat, va recaptar 17.516 euros.