Un brot de coronavirus a la residència Sant Marc contagia 22 dels 30 residents

El brot ha deixat dues defuncions entre els residents. Els usuaris contagiats han estat traslladats a una residència de Sant Adrià de Besós

Un brot de coronavirus a la residència Sant Marc afecta 22 dels 30 residents del centre, 8 treballadors i deixa dues defuncions. Els residents infectats han estat traslladats a la residència Matacàs, a Sant Adrià de Besòs, per indicació del Departament de Salut de la Generalitat. La resta, només un total de 8 usuaris, continuen a la residència mataronina.

Segons fonts del centre residencial, ubicat al Camí Ral número 357, el dia 3 de desembre una de les residents va haver de fer una sortida per visitar-se a l’Hospital de Mataró, després de la qual va resultar positiva. A partir d’aquest primer positiu, es van fer proves a treballadors i residents que van resultar en aquest brot que ha afectat més de dues terceres parts dels residents i 8 treballadors.

A hores d’ara, part del personal continua en quarantena tot i que alguns dels treballadors ja es comencen a reincorporar. El Departament de Salut de la Generalitat els ha facilitat tot el personal que han anat necessitant en funció de les baixes. Des de la residència Sant Marc asseguren que en tot moment s’ha seguit els protocols i indicacions del Departament de Salut i el Servei d’Epidemiologia. 

Alguns familiars denuncien falta de transparència en la gestió del brot

Algunes de les famílies dels residents de la Residència Sant Marc lamenten la manca de transparència en la comunicació de la situació pels nombrosos contagis de COVID en les darreres setmanes. Denuncien que fa tres setmanes o un mes els van anunciar que havien detectat el primer cas, van tancar totes les visites i s’hauria confinat tots els residents a les seves habitacions i prohibit l’accés a les zones comunes. Des d’aquell moment es van anar fent proves PCR als residents cada cinc dies aproximadament. En la primera tongada de proves hi hauria hagut un total de 12 positius.

Les dades facilitades diàriament pel Departament de Salut confirmen un repunt de casos de COVID en residències de la ciutat en els últims dies. Entre el 19 de desembre i el dia de Nadal s’han detectat 26 casos en residències de la ciutat. Cal tenir en compte que els dies previs a Nadal, el Departament de Salut va engegar una campanya per fer proves PCR als residents de Catalunya abans que sortissin dels centres residencials per les festes. Un increment de proves que podria haver  comportat la detecció de més casos positius.