Treballadors de l'Hospital de Mataró denuncien falta de personal

El centre hospitalari afirma que s'ha reforçat l'assistència Covid amb 90 professionals entre incorporacions i reorganització de personal

Fotografia: Mataró Audiovisual

Els treballadors del CSdM denuncien falta de personal. Així ho han expressat des de la secció sindical CATAC del Comitè de Treballadors a través d'un comunicat. Expliquen que la situació de pandèmia ha agreujat encara més el problema de falta de personal que l'Hospital de Mataró pateix de forma crònica i denuncien que en aquesta segona onada de la pandèmia la falta d'efectius d'infermeria han estat encara més notoris que en la primera onada. Tal com ha explicat Santi Alvaro, secretari de la CATAC al comitè d'empresa, a dia d'avui, una infermera pot estar a càrrec de fins a 8 pacients i reclamen poder rebaixar aquesta xifra als 6.

Expliquen que el centre hospitalari ha incorporat a més professionals d'infermeria durant la pandèmia, però consideren que el nombre de nous efectius segueix sent insuficient per la tipologia de pacients que hi ha i les seves necessitats. Reconeixen que la falta de personal és una problemàtica extensiva a altres hospitals i que ve donada principalment per la falta de professionals d'infermeria en el mercat laboral. Tot i això consideren que la "precarietat contractual" que ofereix el CSdM fa que molts professionals prioritzin treballar en altres hospitals abans que a Mataró.

Denuncien que la manca de personal s'agreuja en els torns de nit, quan una infermera pot arribar a tenir a càrrec seu de fins a 22 pacients.

 

Resposta de la direcció del CSdM

Des del Consorci Sanitari del Maresme estan en desacord amb diversos punts del comunicat. Afirmen que s’ha treballat per cobrir les necessitats i garantir la qualitat assistencial dels pacients. En aquest sentit, asseguren que s’ha reforçat l’assistència a la Covid-19 amb 90 professionals entre noves contractacions i reorganització del personal.

Informa: A.Gual/ O.Debat