Tornada al confinament comarcal des d'aquest divendres

Es recuperen les trobades de com a màxim 6 persones i de dues bombolles de convivència

La mobilitat torna a quedar limitada a l’àmbit comarcal a partir d’avui divendres. El PROCICAT ha eliminat l’excepció dels desplaçaments per tot el territori català sols o amb el grup bombolla que va establir a mitjans de març. Per tant des d’avui no es pot sortir de la comarca, tot i que s’estableixen una sèrie d’excepcions com: els motius mèdics, laborals, educatius, cura de persones dependents o retorn a la residència habitual, entre altres. La previsió és que el confinament perimetral s’allargui com a mínim fins al 19 d’abril.

Per justificar els desplaçaments permesos es demana el certificat de declaració auto responsable o qualsevol altre document acreditatiu (mèdic, d’empresa...) per presentar-lo en els controls policials.

L’altra novetat pel que fa a les restriccions és que des del 10 d’abril les trobades podran ser de màxim 6 persones procedents de dues bombolles de convivència, excepte els convivents. La resta de mesures, com les restriccions als comerços i establiments de restauració o el toc de queda es mantenen com les darreres setmanes.

Un toc de queda que de moment continuaria vigent mentre duri l’estat d’alarma, que deixa de ser efectiu el pròxim 9 de maig. Precisament, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va assegurar en la seva darrera compareixença que espera que “la realitat epidemiològica i l’acceleració del procés de vacunació” donin les eines per aconseguir acabar amb l’estat d’alarma.

Informa: C.Sánchez