Torna a obrir l’heliport de l’Hospital de Mataró

La instal·lació ha estat sense funcionament durant un mes per obres que permetran a l’Hospital acollir helicòpters nocturns

L'Hospital de Mataró torna a mirar el cel després d'obrir l'heliport fa una setmana. Havia estat sense funcionament a causa de les obres d'adequació al nou marc normatiu que permetrà que el centre sanitari pugui acollir helicòpters de nit.

D'entre les diverses millores, hi ha un nou indicador de la direcció del vent il·luminat internament per millorar la visibilitat, una estació meteorològica i s'hi han instal·lat llums i reflectors que permetin facilitar les operacions en condicions nocturnes.

Aquestes actuacions han sigut aprovades, però l'Hospital de Mataró està esperant les llicències per poder operar amb vols de nit. D'aquesta manera creuen que la mitjana anual de pacients que arribaran per aire incrementarà, ja que fins ara es tractava de prop d'una desena de vols per any.

Els casos en els quals se sol utilitzar l'helicòpter és per arribar a llocs inhòspits com un precipici o barrancs i per traslladar pacients d'un hospital a un altre de la forma més ràpida possible.

Informa: À. Andrés