Torna a baixar el nombre de pacients ingressats per Covid-19

Els casos a planta s’han reduït a la meitat respecte la setmana passada. A la UCI, en canvi, hi ha hagut un petit repunt durant l’última setmana

Fotografia: Mataró Audiovisual

La situació sanitària de la Covid-19 millora a l'Hospital de Mataró gràcies a una notable reducció de pacients a planta durant l'última setmana. A l'UCI, en canvi, s'ha produït un lleuger repunt després de setmanes de lenta millora.
Segons dades del Consorci Sanitari del Maresme, ahir hi havia 8 persones hospitalitzades a planta de l'Hospital. Una reducció de més del 50% comparat amb ara fa una setmana, quan hi havia 17 persones ingressades. La d'aquesta setmana és la xifra més baixa dels últims mesos.

A la Unitat de Cures Intensives, en canvi, hi ha hagut un repunt del nombre de pacients ingressats amb Covid-19. Si fa una setmana hi havia 7 pacients amb la malaltia activa, avui la xifra és de 9 hospitalitzats crítics. També hi ha 3 persones a l'UCI que s'estan recuperant de la malaltia.

D'altra banda, durant aquesta setmana s'han produït dues noves defuncions a l'Hospital de Mataró a causa de la Covid-19.

Vacunació a l'alça i indicadors estabilitzats

Pel que fa a la vacunació a Mataró, ja hi ha un 16,3% dels mataronins majors de 16 anys immunitzats. Concretament, hi ha 17.294 persones que han completat la pauta de vacunació a la ciutat. De primeres dosis se n’han administrat 36.649, un 33,4% dels mataronins més grans de 16 anys.         

Els indicadors de la pandèmia de la ciutat es mantenen estables, amb un lleuger descens respecte ahir. Durant l’última setmana s’han detectat 96 positius a la ciutat, 5 menys que ahir. Tot i això, el risc de rebrot i la velocitat de contagi experimenten un lleuger creixement. El risc de rebrot se situa als 154 punts, mentre que la velocitat de contagi és del 0,99.

 

Informa: S.Ruiz