Salut vol començar a vacunar als majors de 70 anys en dues setmanes

A hores d’ara, a Mataró hi ha un 35% de persones més grans de 80 anys amb la primera dosi

ampolles de la vacuna Covid-19 de Moderna
Foto: Mataró Audiovisual

Les persones de més de 70 anys començaran a vacunar-se d’aquí a 15 dies. Com a mínim aquesta és la previsió que fa el Departament de Salut de la Generalitat. Ho ha assegurat aquest dilluns la sots-directora general de Pormoció de la Salut i responsable del procés de vacunació Carmen Cabezas. Cabezas ha explicat que abans de començar a vacunar amb Pfizer als majors de 70 anys és “necessari” haver vacunat als majors de 80 com a mínim amb una dosi. En aquest sentit, creu que aquest grup de més de 80 anys  tindrà aquesta cobertura parcial en dues setmanes. Segons Cabezas, entre aquesta setmana i la que ve a Catalunya arribaran gairebé 290 mil dosis de Pfizer que han de permetre accelerar el procés  de vacunació en aquesta franja d’edat.

La campanya de vacunació dels majors de 80 anys va començar el 18 de febrer juntament amb els grans dependents, a qui d’entrada es va prioritzar. En aquest mes i mig, a Mataró s’ha vacunat amb una dosi un 35% de la població major de 80 anys, una dada lleugerament inferior a la mitjana catalana que és del 37,1%. La segona dosi en persones més grans de 80 anys s’ha administrat en el 22,4% de mataronins. Catalunya el percentatge és lleugerament superior i arriba al 22,9%. 

Pel que fa a grans dependents, el percentatge de pacients amb la primera dosi és del 62,6%, lluny del 73% de la mitjana catalana. En aquest grup de vacunació, la segona dosi s’ha administrat en un 51,9% de mataronins i un 59,6% de catalans.

En global, un 9,9% de la població mataronina ha rebut la primera dosi d’alguna de les vacunes. A un 5,2% se li ha administrat també la segona dosi. Xifres també lleugerament inferiors a la mitjana catalana que és del 10,4% pel que fa a la primera dosi i del 5,4% la segona.

Informa: S.Ruiz