Salut fa una crida per vacunar-se contra la grip i la Covid-19

Al Maresme el 40% de les persones més grans de 60 anys ja s’han vacunat contra la grip i la quarta dosi de la COVID-19. Tot i això Salut insisteix a què demanin cita els de més de 60 anys però també malalts crònics, professionals sanitaris i embarassades

Fotografia: tvmataró

El 40% dels maresmencs més grans de 60 anys ja s’han vacunat contra la grip i la quarta dosi de la COVID-19. En el cas de la vacuna de la grip, a la comarca s’han administrat 107.000 dosis. Amb l’objectiu d’accelerar el ritme de la campanya, que es va posar en marxa a l'octubre, el Departament de Salut ha fet una crida perquè aquelles persones que no ho han fet, demanin cita als Centres d’Atenció Primària per poder administrar la doble vacunació. A banda dels majors de 60 anys, també es recomana que se les posin  els malalts crònics, els professionals sanitaris i les dones embarassades.  En aquest sentit, per la proximitat de les festes de Nadal, les primeres sense restriccions després de la pandèmia, Salut aconsella incrementar, com més aviat millor, la protecció dels col·lectius més vulnerables.

A dia d'avui a la Regió Sanitària Metropolitana Nord hi ha 290 persones ingressades en una planta hospitalària per COVID-19 i 6 persones ingressades a les unitats de cures intensives (UCI).