Salut fa testos a les residències de gent gran abans i després de Nadal

El protocol del Departament de Salut aconsella sortides als entorns dels centres residencials o sortides de més de tres dies per sobre dels àpats

Salut fa testos a les residències de gent gran abans i després de Nadal

El Departament de Salut recomana prioritzar sortides llargues de tres dies o més per als usuaris de residències de gent gran. A més recomana que només tinguin contacte amb una única bombolla de convivència. D’altra banda, el Departament ha elaborat un protocol per minimitzar riscos a les residències de gent gran durant aquestes festes amb el que els centres realitzen durant aquesta setmana un test ràpid d’antigen a tots els residents. Un cop acabades les festes es farà un cribratge universal amb PCR als residents de tots els centres per determinar si hi ha hagut contagis durant les sortides per les celebracions. Pep Molsosa, president de l’Associació de familiars de la Residència Sant Josep, assegura que la consigna d’aquest any ha de ser l’extrema prudència i assegura que no passa res per no celebrar un any Nadal. A més assegura que és molt important valorar el cas de cada resident amb les seves particularitats.

El protocol del Departament de Salut també determina que cal augmentar i ampliar els espais destinats a  visites de familiars durant aquests dies perquè com a màxim 3 persones a l’hora puguin estar amb els residents el màxim temps possible. En aquelles residències on la situació epidemiològica sigui complicada, s’haurà de garantir mitjans telemàtics per mantenir trobades en línia. Es recomana especialment les sortides al voltant dels centres residencials, amb les mesures de seguretat pertinents i es recomana als familiars o persones properes que visitin els centres haver tingut especial cura durant la setmana anterior a la trobada, evitant interaccions amb persones de fora de la seva bombolla.

Tenint en compte les restriccions de contacte amb les famílies per la COVID-19, des de l’Associació de Famílies de la Residència Sant Josep aposten per potenciar la cura de la salut emocional dels residents. És per això que consideren que cal invertir en activitats d’animació interna, sempre tenint en compte totes les precaucions que requereixen les visites de persones externes.

Informa: C.Sánchez