S’ajorna l’aturada de metges amb un preacord amb la gerència

Aquest matí hi ha hagut una assemblea de treballadors i han proposat un preacord amb la bossa d’hores extres que fan

Han estat dos dies de plantada, però finalment s’ha arribat a un preacord. Els representants dels metges de l’Hospital de Mataró ahir es reunien amb la gerència del Consorci Sanitari del Maresme per millorar les condicions de treball relacionades amb les guàrdies voluntàries. Aquesta trobada va ser més negociadora, segons els representants dels metges, i aquest divendres des de les vuit del matí i durant més d’una hora hi ha hagut una assemblea de metges de la que n’ha sortit un preacord amb la gerència del CSdM. El preacord estableix que les hores extres es retribueixin millor. D’aquesta manera, augmentarien entre un 20 i un 50%. Alerten, però, que ajornen les aturades a l’espera d’arribar a un acord amb la resta de demandes. Donen un termini de tres mesos.

Jordi Cruz, president de Metges de Catalunya i vicepresident del Comitè de Treballadors del CSdM.
Volem fer un preacord amb una primera part que és la part retributiva de les hores de sobreesforç. Ens han fet uns augments per trams, tant pels de més de 45 anys com pels de menys de 45 anys. Aquest aspecte s'ha valorat positivament. Ho donarem per bo sempre que els altres temes, com ara que el descans computi com a jornada, els metges que estan contractats per guàrdies amb horaris discontinus, hores sobrevingudes, es planifiquin.

Han estat una vuitantena de metges els que han seguit l’aturada de guàrdies voluntàries al llarg d’aquests dos dies. Els facultatius expliquen que tots els serveis, però, han quedat coberts.

El Consorci Sanitari del Maresme millora les condicions

El Consorci Sanitari del Maresme també s’ha pronunciat sobre aquest acord amb els metges. Expliquen que l’acord se signarà formalment la setmana vinent i que “reconeix parcialment algunes de les demandes formulades pels representants dels facultatius al comitè d’empresa”. Així, també afegeixen que, a més de la millora en la retribució de les guàrdies no obligatòries, “el calendari anual de guàrdies s’elaborarà abans que acabi l’any”, en un afany d’afavorir  la conciliació laboral i familiar.

Informa: M.Gómez