S’endarrereix un dia l’inici de la vacunació a Catalunya

La farmacèutica Pfizer ha comunicat a vuit països europeus, entre els quals Espanya, que endarrereix fins dimarts l’entrega de les vacunes. 

S’endarrereix un dia l’inici de la vacunació a Catalunya per un problema logístic en l’arribada del lot de vacunes. La farmacèutica Pfizer ha comunicat a vuit països europeus, entre els quals Espanya, que endarrereix fins dimarts l’entrega de les vacunes. 
El tret de sortida de la vacunació ha estat aquest diumenge 27 de desembre, amb un lliurament simbòlic de 9.700 unitats que la farmacèutica va fer al Ministeri de Sanitat. La distribució massiva, que havia de lliurar 350.000 dosis aquest dilluns, ha de començar a partir d’aquesta setmana.

La previsió era que aquest dilluns Catalunya rebés avui dilluns 60.000 vacunes de Pfizer. La tramesa havia de repetir-se cada dilluns durant les properes 12 setmanes fins a assolir les 750.000 unitats. El Departament de Salut ha anunciat que això permetrà immunitzar més de 100.000 persones en els propers quinze dies, entre gent gran i personal.