Ramon Cunillera valora que la Covid demostra que cal invertir en sanitat pública

El gerent del Consorci Sanitari del Maresme explica a l'entrevista de Mataró Ràdio que els professionals han hagut d'afrontar la pandèmia amb molt d'esforç i estrès

Ramon Cunillera, gerent del Consorci Sanitari del Maresme, a l'entrevista de Mataró Ràdio
Ramon Cunillera, gerent del Consorci Sanitari del Maresme, a l'entrevista de Mataró Ràdio

Ha passat dos anys des de l'inici de la pandèmia i el gerent del Consorci Sanitari del Maresme ha fet balanç a l'entrevista de Mataró Ràdio. Ha dit que els dos primers mesos van ser molts durs i que el personal del Consorci va haver d'afrontar una situació molt complicada fent un esforç molt gran.

RAMON CUNILLERA, gerent Consorci Sanitari del Maresme.

Hi ha gent que ha patit problemes d'estabilitat emocional, és cert. I hem tingut moolt de suport d'especialistes, vull dir psicòlegs i psiquiatres, només dedicats als seus companys.

Cunillera ha afirmat que el sistema sanitari ha aprovat amb escreig la prova de la pandèmia i que s'ha demostrat que cal invertir en la sanitat pública.

RAMON CUNILLERA, gerent Consorci Sanitari del Maresme.

En el moment que el sistema sanitari públic necessita més diners, aquests diners han aparegut. És veritat que han aparegut en circumstàncies molt especials i en base a fer créixer el dèficit. Però també és cert que hem de pensar de cara al futur amb què hem de gastar els diners per tenir uns societat més equitativa. Home, el sistema sanitari públic ha superat amb escreix un aprovat, amb escreix.

Cunillera ha explicat que els reptes més immediats són acabar les obres per disposar d'un hospital de dia oncològic i ampliar quiròfans. Pel que fa al nou CAP de Cirera Molins i el nou hospital d'atenció intermèdia que s'ha de construir davant de l'actual hospital, les obres estan pendents d'adjudicació pressupostària.