Ramon Cunillera deixa la gerència del Consorci Sanitari l'11 d'abril

Cunillera diu que marxa 'per estratègia del Departament; no ho he demanat'. Serà el nou gerent de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva. La gerència de Mataró l'ocuparà Rafael Lledó, gerent de l'Hospital de Granollers des de fa 21 anys

El doctor Ramon Cunillera durant l'Entrevista de Mataró Ràdio
El doctor Ramon Cunillera durant l'Entrevista de Mataró Ràdio

El doctor Ramon Cunillera deixa la gerència del Consorci Sanitari del Maresme. A partir del dia 11 serà el nou gerent del Consorci de Salut del Maresme i la Selva, que gestiona els hospitals de Calella i Blanes. Cunillera ha explicat a l'Entrevista de Mataró Ràdio que la decisió de deixar Mataró no és seva.

RAMON CUNILLERA, gerent Consorci Sanitari del Maresme

Perquè és una estratègia del Departament; no ho he demanat jo. S'estan produint canvis a diferents organitzacions. Alguns produïts perquè alguns dels responsables es jubilaven. En altres, perquè el Conseller i el Director del Serveis Català de la Salut han considerat que aquests projectes necessitaven d'un canvi.

Si el que em preguntes és si em sap greu marxar, em sap greu marxar. Crec que hem fet un projecte que el vam agafar en un moment molt crític i en aquell moment no era gens fàcil venir a treballar a Mataró.

Cunillera ha explicat que la feina per la recuperació de l’autogestió econòmica, recentment obtinguda, ha estat una constant durant la seva gestió, però lamenta que això hagi distret l'atenció del dia a dia.

RAMON CUNILLERA

M'hagués agradat que hi haguessin hagut menys dubtes i que hagués tingut menys pes el tema de la pèrdua d'autonomia de gestió, que ens va distreure en masses coses. Recordeu que jo no en volia parlar massa, d'això, Perquè algú ens la va treure i algú ens la tornarà. Però el més important és com treballem nosaltres en el dia a dia.

S'ha mostrat satisfet sobre com s'ha resolt la demanda del personal sanitari per augmentar la retribució de les guàrdies. Cunillera ha posat en valor que la vaga anunciada no es va acabar fent.

RAMON CUNILLERA

Abans de tancar el conveni, nosaltres ha teníem tancat el nostre acord de guàrdies i els professionals mai no van anar a la vaga. La van anunciar, però no hi van anar mai. Vam resoldre el problema i per tant no hi va haver conflicte.

Cunillera també ha remarcat esforç que va fer tota la plantilla durant la pandèmia de la Covid i ha lamentat sobretot les morts que va provocar entre la població. També ha posat en valor l'aposta que s'ha fet per la recerca i la salut mental durant els seus anys de gerent.

Marxa amb la satisfacció que aviat s'obrirà l'hospital de dia oncològic i els nous quiròfans. Però posa èmfasi en la necessitat de l’ampliació de l'Hospital amb un nou edifici que ha d'acollir el sociosanitari, destinat sobretot a malalts de llarga estada i amb edat avançada.

RAMON CUNILLERA

Mataró tindrà un 32% de gent major de 65 anys l'any 2050. Ara estem en un 18,5. La necessitat de que se'ns construeixi l'hospital d'atenció intermèdia, la substitució de l'actual Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

La gerència de Mataró l'ocuparà el doctor Rafael Lledó, gerent de l'Hospital de Granollers des de fa 21 anys. És llicenciat en medicina i cirurgia i també psicologia per la Universitat de Barcelona. Durant 10 anys va ser adjunt a la direcció mèdica de l'Hospital Clínic. També hi ha hagut canvis a la presidència del Consell Rector del Consorci. El doctor Joaquim Casanovas és el nou president en substitució de Josep Mañach.