Quima Roqueta, de 98 anys, la primera vacunada contra la Covid-19 a Mataró

En el dia del seu 98è aniversari, la Quima Roqueta, una àvia de la residència El Mirador ha estat la primera mataronina en rebre la vacuna contra el coronavirus.

Aquest dimarts a la tarda ha començat la campanya de vacunació de la Covid-19 a Mataró. El primer centre on s’han administrat les primeres dosis de la vacuna de l’empresa Pfizer BioNTech ha estat la residència El Mirador. Pel que fa a la primera persona en ser vacunada, aquesta ha estat la Quima Roqueta, una resident que just avui celebra el seu 98è aniversari. La senyora Roqueta, poc després de rebre la vacuna ha declarat que al principi li feia por la situació generada per la Covid-19 però que ara, anima a tota la ciutadania a immunitzar-se contra el virus.

Després de la Quima, l’equip de sanitaris desplaçats fins la residència mataronina s’han encarregat de vacunar un total de 91 residents més i fins a 66 dels professionals que hi treballen, és a dir, aproximadament el 90% de les persones que es troben a El Mirador avui dia.  

A partir d’ara, segons Mar Isnard, responsable d’infermeria de la direcció d’atenció primària de la metropolitana nord de l’ICS, se seguirà el procés de vacunació previst a la comarca. Tot i així, alerta que tal com indiquen els protocols, no es podrà anunciar el proper centre que rebrà la vacuna fins que s’asseguri que compleix tots els requisits sanitaris.

Per la residència, tal com explica Meritxell Aguirre, directora del centre, haver estat els primers a Mataró en rebre la vacuna ha estat una molt bona noticia. Els suposa un orgull i, segons la mateixa Aguirre, ‘el millor regal de reis que podien tenir’. Pel que fa a com encaren una possible tercera onada de la pandèmia, la directora d’El Mirador relata que la ‘por sempre hi és’ però a dia d’avui, afirma, es comença a comptar amb la vacuna i també amb l’experiència acumulada en els darrers mesos.

Una vegada subministrada la primera dosi de la vacuna Pfizer BioNTech, els treballadors de la residència El Mirador hauran d’estar atents a possibles reaccions que puguin aparèixer. Si cap de les persones vacunades presenta símptomes en els propers dies, se’ls subministrarà la segona dosi d’aquí 21 dies, és a dir, el pròxim 26 de gener.

Informa: L.Sanmiquel