Protesta al barri de Cerdanyola per reclamar millores als CAPs

Més d’un centenar de persones han tallat l’Avinguda Gatassa de Mataró aquest dimarts per demanar més recursos per al CAPs Maresme i Ronda Cerdanya

Els veïns del barri de Cerdanyola han sortit al carrer aquest dimarts per reclamar més recursos per als dos centres d’atenció primària (CAP) que donen servei a aquesta zona de Mataró. Més d’un centenar de persones han tallat l’Avinguda Gatassa per protestar per la saturació que – segons asseguren – pateixen el CAP Maresme i el de la Ronda Cerdanyola.

La presidenta de l’Associació de Veïns de Cerdanyola, Raquel Fernández, ha explicat que els dos CAPs estan saturats, que molts facultatius estan marxant per la pressió i que hi ha usuaris – sobretot gent gran- que triga fins a cinc setmanes a visitar-se amb el metge de família. Per això, demanen que la Generalitat destini el 25% del pressupost de Salut a l’atenció primària.  

La protesta ha estat convocada per l’Associació de Veïns de Cerdanyola, i la Coordinadora en defensa de la Sanitat Pública a Mataró i Maresme. La concentració s’afegeix a la que van organitzar fa un mes ambdues entitats al barri de Cirera- Molins també reclamar millores al CAP que els atén.

Informa: B. Doñate