Prorroguen dues setmanes més les restriccions per la Covid-19

El Procicat ha aprovat prorrogar les actuals restriccions per prevenir contra la Covid-19 fins al diumenge 7 de febrer

El Procicat aprova allargar dues setmanes més les actuals restriccions contra la Covid-19. Per tant, fins diumenge dia 7 de febrer es mantindrà el toc de queda, la limitació de les reunions a 6 persones, les restriccions d'obertura en comerços i restauració o el confinament municipal de dilluns a diumenge, com a principals mesures. La decisió l'ha pres aquest mateix matí el Procicat i l'ha comunicat el secretari de Salut Pública Josep Maria Argimon. El motiu principal d'aquesta pròrroga, el trobem en l'augment dels ingressos hospitalaris, tant a planta com a l'UCI. En aquest sentit, Argimon ha destacat que durant l'última setmana fins a 100 persones més han hagut de ser ingressades a l'UCI i que això implica una pressió hospitalària que cal intentar rebaixar.

Unes xifres, aquestes que concorden amb les facilitades ahir pel CSdM, que amb tan sols 4 dies ha vist augmentat el nombre d'ingressos en 45, mentre que té l'UCI a més de la meitat de la seva capacitat.

Pel que fa als indicadors de la Covid,-19 tant a Mataró com al conjunt de Catalunya les xifres es mantenen elevades però amb una certa tendència a la baixa, després de setmanes de pujada. A la ciutat el risc de rebrot és de 759, mentre que la velocitat de transmissió del virus és d'1,07. Pel que fa al conjunt del territori català el risc de rebrot és inferior, amb 678 punts, mentre que la velocitat de contagi es troba en l'1,09.

Informa: A.Gual