Primer dia sense mascareta al transport públic

De moment es manté a centres sanitaris o sociosanitaris com farmàcies, hospitals, clíniques dentals o òptiques.

Gent amb mascareta i gent sense. Tot i que la mesura protectora ha deixat de ser obligatòria aquest dimecres al transport públic, no tothom se la vol treure. Alguns argumenten que, independentment de la Covid, l'hivern és època de constipats i grips i prefereixen mantenir-la. D'altres ho celebren i reconeixen que ja feia temps que els usuaris es prenien la normativa per la seva pròpia mà.

Blai Vilanova: "Jo al matí no ho he notat, sobretot a l'autobús, però és cert que al metro la gent feia el que volia. Ara que ve el fred i moltes grips, doncs penso que s'hauria de mantenir una mica més, sobretot en espais com el bus".

Iván Ramírez: "Crec que hauria estat bé una mica abans perquè ja fa un temps que crec que no calia portar-la al transport públic".

Laia Dobaño: "Crec que està molt bé, ja era hora de treure-la perquè al final estem envoltats de gent sense mascareta".

Després de 34 mesos, des del passat 4 de maig del 2020, ja no cal portar mascareta als metros, busos, trens o avions. La decisió ha estat aprovada pel govern espanyol i s'ha fet efectiva aquest matí un cop s'ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE). Però sí que continua sent obligatòria als centres sanitaris o sociosanitaris, com hospitals, clíniques dentals, farmàcies o òptiques.