La 11a Marxa per la Salut Mental tindrà lloc el 26 de novembre amb inici i final al Passeig del Callao. Albert Gutiérrez parla a l'Entrevista de Mataró Ràdio sobre què suposa estar afectat. Jordi Escrig, tècnic de salut, exposa l'augment de casos.

S'han obert les inscripcions per participar a la Marxa per la Salut Mental, que tindrà lloc diumenge 26 de novembre amb inici i final al Passeig del Callao. Tindrà dos recorreguts, un de curt de 8 quilòmetres pel Passeig Marítim i un de 12 quilòmetres que anirà fins l'ermita de Sant Martí de Mata per tornar al Callao. Un dels promotors de la Marxa, Albet Gutiérrez, explica a l'Entrevista de Mataró què suposa patir una malaltia mental. Jordi Escrig, tècnic del Centre de Formació i Prevenció, explica que augmenten els casos de malalties lleus, sobretot a partir de la pandèmia de la Covid.
JORDI ESCRIG, tècnic salut Centre Formació i Prevenció.---
Una de cada quatre persones patirà un problema de salut mental. S'ha de classificar el que és un trastorn de salut mental més greu, que poden durar molts anys, i altres moment -la pandèmia és un exemple per veure-ho- que van emergint problemes puntals. Que són deguts a la soledat, l'estrès, l'ansietat. I que amb una mica de temps i tractament poden anar evolucionant bé.
ALBERT GUTIÉRREZ, promotor de la Marxa.---
A tu et fa mal el braç, et fan una radiografia i et veuen el que tens. I en un mes està bé. Però si tens una malaltia mental, no poden fer res. Hi ha molta cosa aquí dins. I les persones que patim una malaltia mental ho passem molt malament.
La Marxa per la Salut Mental està organitzada pel Fòrum Salut Mental i Addiccions, que agrupa diverses entitats del país del sector de l'atenció sanitària i social en temes de salut mental.