Nou rècord d'ingressos COVID a l'Hospital de Mataró

Les xifres tornen a superar els topalls assolits fins al moment al llarg de tota la pandèmia i ja són més de 200 els pacients ingressats amb coronavirus

Les noves dades d’ingressos superen el darrer rècord. A hores d’ara hi ha 206 pacients ingressats amb coronavirus a l’Hospital de Mataró, una quinzena més en comparació a dimarts. D’aquests més de 200 pacients amb COVID-19, 14 es troben a la Unitat de Cures Intensives i 50 d’ells a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena. L’actualització de principis de setmana ja arribava al seu sostre màxim d’ingressats amb el virus en tota la pandèmia, però aquest divendres s’ha tornat a superar aquesta xifra màxima. Si comparem les xifres amb les de fa una setmana, veiem que hi ha gairebé una trentena més de persones ingressades, tot i que es manté la xifra de pacients amb COVID a l’UCI.

Aquesta quinzena més de pacients ingressats amb COVID respecte de dimarts representa un afegit en la pressió hospitalària que s’arrossega en aquesta tercera onada. Recordem que precisament el Consorci Sanitari del Maresme ha activat una “unitat de rescat”, que ara mateix es troba tancada, que serviria per hospitalitzacions provisionals de 2 o 3 dies o com a espai de preingrés de pacients sense el virus.

La pressió hospitalària ara mateix no té precedents, però els indicadors de la COVID a Mataró continuen a la baixa. El risc de rebrot continua sent molt alt amb 722 punts i la velocitat de propagació es troba per sota de l’1, concretament en el 0.98. Dilluns s’arribava al pic del risc de rebrot dels darrers dies amb 867 punts i dimarts a la xifra màxima de la RT amb 1,08. Des d’aleshores les xifres han anat a la baixa. Del 19 al 25 de gener s’han confirmat un total de 455 casos de coronavirus amb les gairebé 10.400 proves realitzades en aquest període, el que situa l’índex de positivitat lleugerament per sobre del 5%.

Informa: C.Sánchez