Nou espai pels tractaments de quimioteràpia a l’Hospital de Mataró

El nou Hospital de Dia Oncohematològic aporta millores suggerides pels usuaris. Cada any s’hi fan unes 5 mil sessions de quimioteràpia.

En marxa l’Hospital de Dia Oncohematològic a l’Hospital de Mataró que constarà de més espai amb 18 butaques per rebre el tractament i 4 boxs individuals.

Més espai i la possibilitat d’estar acompanyat per un familiar són dues de les principals novetats de l’equipament de 600 metres quadrats. Però n’hi ha d’altres que s’han aplicat a través de les suggerències dels pacients. Així es va fer una enquesta als usuaris per que destaquessin el que, per a ells, és el més important. Un endoll pel mòbil, un televisor, silenci i més privacitat són alguns dels elements que compta cadascun dels punts de tractament

"Les sessions poden ser des de 1 minut fins a 10 hores. Són moltes hores que estan aquí i ara tenen un lloc per deixar les coses. Tot és molt més nou, amb música i televisió a nivell particular. Qui vulgui podrà estar acompanyat i qui vulgui podrà mantenir la privacitat. El pacient necessita fer un tractament i ja ho veu tot d’un altre color.” Cristina Gómez, Unitat Oncohematològica Hospital Mataró

La construcció del nou Hospital de Dia Oncohematològic és una de les obres emmarcades dins del projecte d’ampliació de l’Hospital, amb una inversió de 10 milions d'euros per part d’Infraestructures de la Generalitat.