Manuel Mas diu que Aigües de Mataró estudia com aprofitar millor els aqüífers

El president d'Aigües de Mataró ha participat a l'entrevista de Mataró Ràdio amb motiu del Dia Mundial de l'Aigua, dedicat enguany a les aigües subterrànies

El president d'Aigües de Mataró, Manuel Mas, durant l'entrevista de Mataró Ràdio
El president d'Aigües de Mataró, Manuel Mas, durant l'entrevista de Mataró Ràdio

El 22 de març és el Dia Mundial de l'Aigua. Aquest any està dedicat a les aigües subterrànies. El president d'Aigües de Mataró, Manuel Mas, ha explicat a l'entrevista de Mataró Ràdio que el 80% de l'aigua que consumeix la ciutat prové del Ter i el 20%  d’aqüífers de pous i mines de Mataró i la Riera d'Argentona. Els aqüífers es troben amb prou reserves per les pluges del temporal Glòria.

MANUEL MAS, President Aigües de Mataró. 

 

El temporal Glòria de l'any 2020 ens va omplir molt l'aqüífer de la Riera d'Argentona. Encara que aquests últims temps hem estat de sequera, l'aqüífer de la Riera d'Argentona estava molt ple. Per tant això ens dóna una certa tranquil·litat.

De tota manera, Manuel Mas ha advertit que les aigües subterrànies perden qualitat per la creixent urbanització del territori.

MANUEL MAS, President Aigües de Mataró. 

 

La idea cap el futur és intentar aprofitar millor aquesta aigua perquè ara té problemes de nitrats i altres coses que no la fan tan bona com la del Ter. En tot cas, la barregem i la fem servir per a reg urbà. Pous que hi havia dintre de Mataró, que han anat caient en mans de la companyia, històrics, de com s'abastia Mataró quan tenia 10.000 habitants. I aquests, les seves condicions sanitàries són una mica més deficients i les aigües es tracten a part i moltes d'elles van per regar espais públics.

El Dia Mundial de l'Aigua se celebra el 22 de març des de l'any 1993.