Més de 34 mil euros per als malalts d’Alzheimer i els seus familiars

La XVI edició de la cita solidària Mataró Camina per l’Alzheimer ha recaptat un import rècord que servirà perquè l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Mataró i el Maresme ofereixin suport als usuaris

34.201,58 euros. Una xifra rècord que suposa 6.000 euros més que l’any passat. La XVI edició de Mataró Camina per l’Alzheimer manté la tendència a l’alça d’una cita solidària que, després de la pandèmia, ha anat remuntant i ja està a punt d’assolir dades anteriors a la covid.  

Josep Maria Spà, president Mataró Camina: “Estem molt contents. Això també es deu a l’augment d’inscrits, que han estat 500 més que l’any passat. Ja estem al voltant dels 4.500 caminants i, per tant, apropant-nos al rècord de participants”

Els 4.490 caminants d’aquesta edició venien de 55 municipis. Però la resta de xifres no es queden curtes. Durant la caminada del passat 1 d’octubre es van repartir 5.000 entrepans, 1.000 kg de pomes i 8.000 ampolles d’aigua. Cada any, un mes i escaig després i amb tots els recomptes fets, l’associació Mataró Camina organitza un sopar solidari que serveix per fer entrega del xec dels diners recaptats a l’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer de Mataró i el Maresme.

Maria Àngels Fradera, presidenta AFAM: “És un goig veure que Mataró respon fantàsticament bé a la caminada. Econòmicament ens va molt bé perquè amb tot el que es recull aquí ajudem a famílies que tenen un malalt d’Alzheimer a casa i necessiten cures d’alguna persones”

Carme Paradell, secretària AFAM: “Al costat de la persona que pateix la malaltia hi ha el cuidador, que també necessita molt suport: a nivell emocional, tècnic... Comptem amb els professionals del centre de dia que suposen un suport i una descàrrega molt important per a les famílies, alhora que els ajuden a detectar quines necessitats té el malalt”

Després de les vacances d’estiu, aquesta és la primera caminada solidària de la ciutat. Una cita familiar que omple, cada any d’un color diferent, els carrers de Mataró. L’any que ve ho farà el diumenge 29 de setembre.