Més del 30% de mataronins i mataronines porten la primera dosi de la vacuna

Pel que fa a persones que porten la pauta completa de la vacuna de la Covid, és a dir els que han rebut totes les dosis que els pertoquen, la xifra és del 15,6%

El procés de vacunació de la Covid-19 segueix avançant a Mataró, de la mateixa manera que ho fa al conjunt de Catalunya. A la ciutat, el 33% de la població ha rebut ja la primera dosi, una xifra que s'enfila fins al 40% si ens centrem en els majors de 16 anys. Pel que fa a persones que porten la pauta completa, és a dir els que han rebut totes les dosis que els pertoquen, la xifra és del 15,6%.

Aquest mes de maig va començar la vacunació de la franja d'edat dels 50 als 59, i fins al moment prop del 50% dels mataronins i mataronines que s'hi troben inclosos -concretament el 46,2%- ja han rebut la primera dosi. Pel que fa a les franges d'edat superiors, en què el procediment es va iniciar fa més temps, la taxa de vacunats és superior. En el cas d'aquells entre els 60 i els 69 anys, dividits en dos grups d'edat diferenciats, se supera el 75% de vacunats en primera dosi, mentre que les franges d'edat que es troben immediatament per sobre, destaquen per haver rebut, en un alt percentatge, tant la primera com la segona dosi de la vacuna.

Amb el procés de vacunació activat per a la població general de 50 anys o major, s'espera que en els pròxims dies es pugui començar a donar cita a aquells que es troben entre els 40 i els 49. També s'activarà aquests dies l'administració de la segona dosi de la vacuna per a tots aquells treballadors essencials menors de 60 anys, que van ser vacunats amb Astra Zeneca i que estaven esperant una resolució per la seva situació.

Les dades de vacunació de Mataró són lleugerament inferiors a les de la mitjana catalana, aproximadament es troben 2 punts per sota. Recordem que a la ciutat la vacunació es fa en 3 punts: El CAP Maresme, el Centre Cívic del Pa d'En Boet i l'Antic Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

Informa: A.Gual