Més del 10% de les embarassades maresmenques han patit diabetis gestacional

Si no es controla, la diabetis gestacional pot comportar riscos tant per la mare com per al nadó

Més del 10% de les embarassades maresmenques han patit diabetis gestacional

L’11% de les embarassades del Maresme són diagnosticades de diabetis gestacional, una xifra que quasi s’ha doblat en els últims anys. Un 27% d’elles ha necessitat tractament d’insulina segons el Consorci Sanitari del Maresme. El fet de patir diabetis durant l’embaràs, si no es controla correctament, pot comportar riscos tant per la dona com per al nadó. Alguns exemples són la preeclàmpsia, dificultats en el part, hipoglucèmia en el nadó, hipòxia, pes excessiu al néixer i fins i tot malformacions.

Per controlar aquesta patologia gestacional cal seguir una dieta equilibrada, realitzar exercici físic cada dia, controlar el nivell de sucre a la sang, fer-se revisions regularment i seguir el tractament mèdic.

 Cal tenir en compte que un 50 per cent de les dones que han patit diabetis gestacional, acabarà desenvolupant una diabetis entre 5 i 10 anys després del part.

El Programa de Diabetis Gestacional del Consorci Sanitari del Maresme compleix 25 anys, ha estudiat a 34.000 embarassades i n’ha diagnosticat 2.800. 

Informa: C.Sánchez

Tags: