Més d’un 80% dels mataronins majors de 80 anys han rebut dues dosis de la vacuna

És el col·lectiu amb més segones dosis administrades de la vacuna contra la Covid-19 a Mataró. La vacunació contra la Covid-19 d’aquesta franja d’edat va començar a finals de febrer

Fotografia: Mataró Audiovisual

El 83,3% dels mataronins majors de 80 anys ja han rebut les dues dosis de la vacuna contra el coronavirus. Segons dades del Departament de Salut, 5.549 persones de 80 anys o més han completat la pauta de vacunació a Mataró. És la franja d'edat amb més segones dosis administrades a la capital del Maresme a molta diferència de les altres. A més, gairebé totes les persones de més de 80 anys han rebut com a mínim una dosi: un 91,4%. La vacunació d'aquesta franja d'edat va començar a finals de febrer, juntament amb grans dependents i els seus cuidadors a qui es va prioritzar d'entrada.

A mitjans d'abril es va començar a vacunar a les persones d'entre 70 i 79 anys. En menys d'un mes, un 60,3% de mataronins d'aquesta franja d'edat ja ha rebut la primera dosi. Un percentatge que creix fins al 88,8% si ens fixem només en la franja de 75 a 79, ja que la campanya de vacunació es fa en ordre descendent de més grans a més joves i prioritzant les persones de més risc. Aquests últims dies també s'ha accelerat l'administració de segones dosis en la franja de 75 a 79 anys, que se situa al 19,3%.

Per accelerar la vacunació en aquesta franja d'edat, el Departament de Salut ha decretat que es pugui vacunar les persones de 70 a 79 anys fora dels CAPs.

L'altra franja d'edat que Salut està vacunant és la de 60 a 69 anys. Concretament, les persones d'entre 60 i 64 anys s'estan vacunant des de finals de març. En aquest temps, s'han administrat primeres dosis de la vacuna a un 61,8% dels mataronins d'aquesta edat.
Les cites per vacunar la franja d'entre 65 i 69 anys es van començar a enviar també a mitjans d'abril. En aquestes setmanes s'ha vacunat a un 42,2% de les persones d'aquest col·lectiu.

En total, a Mataró ja hi ha 28.859 persones amb una dosi de la vacuna, un 26,3% dels majors de 16 anys. De segones dosis se n'han administrat 12.712, un 11,6% dels més grans de 16 anys.

 

Informa: S.Ruiz