L'Hospital inicia l'administració vacunes de Moderna contra la Covid

És un dels quatre primers hospitals catalans en administrar aquesta vacuna

Aquest diumenge, el personal sanitari de l'Hospital de Mataró ha rebut les primeres dosis arribades a Catalunya de la vacuna Moderna, la segona aprovada per les autoritats europees. En concret ha arribat una primera partida de 5.800 dosis que s'han administrat en 4 centres hospitalaris a Catalunya. Durant el dia d'avui es preveu vacunar fins a 200 professionals de l'hospital. L'objectiu és vacunar la totalitat de la plantilla a finals de la setmana que ve, un procés de vacunació que ja va començar la setmana passada amb l'administració del vaccí produït per Pfizer-BionTech.

A més de l'Hospital de Mataró els centres hospitalaris d'Amposta, Manresa i el Sant Joan de Déu de Barcelona també han començat a administrar la vacuna de Moderna durant el cap de setmana. Salut preveu rebre 8.000 dosis més d'aquesta vacuna en les dues pròximes setmanes, fins a arribar a les 98.000 al llarg del febrer.

En una publicació del Consorci Sanitari del Maresme d'aquest diumenge al matí, s'anunciava que el metge intensivista, Pepe Gil, ha estat el primer sanitari vacunat del centre hospitalari mataroní.

Recordem que la vacuna de Moderna treballa amb el mateix sistema que la vacuna de Pfizer. Un mètode innovador on el vaccí conté ARN missatger (ARNm) del virus i no pas un virus modificat com el que utilitzen les vacunes convencionals. Aquesta vacuna de Moderna també requereix dues dosis, la segona com a mínim 28 dies després de la primera dosi, però només requereix mantenir-se en una congelació de 20 graus negatius.

Informa: O.Debat